Ytbehandling

Som nytt

Golv kan bearbetas på många olika sätt. Det finns många olika sätt som man kan behandla ett slipat trä- eller parkettgolv på. Olika behandlingar passar till olika typer av golv och ger olika slitstyrka m.m. Ett golv bör behandlas, detta för att bibehålla golvets kvalitet och uppnå en slitstark yta. Hos oss finns expertisen inom olika ytbehandlingar. Vi ser fram mot att ge dig vackra och hållbara trägolv!
Hårdvaxolja
Hårdvaxolja är den mest slitstarka oljan. Behandlingen ger en djuppenetrerande ytbehandling på trä och kork och är baserad på naturliga vegetabiliska oljor och vaxer. Denna behandling kan ge både ett glansigare och mattare utseende än konventionella oljor.
Lackering.
Att lacka ett golv är den vanligaste formen av slutbehandling på svenska golv detta är även helt underhållsfritt. Den lacken vi använder oftast består av en vattenbaserad polyurethanlösning från Bona, en mycket slitstark och samtidig miljövänlig lack. Vid lackering av utrymmen som kräver ett ännu starkare skydd mot slitage används en två-komponent lack, även denna är miljövänlig.
Olja.
Oljade golv är metoden som aldrig går ur mode. Här använder vi en miljövänlig tall-olja av grad 90 vilket innebär att du får ett hållbart och mättat golv av högsta kvalitet med endast en mycket liten halt lösningsmedel för att uppnå ett miljövänligt och vackert resultat. Behandlingen lyfter fram det bästa ur ditt golv och lämnar en silkeslen yta efter sig som med periodiskt underhåll kan hålla livet ut.
Såpa.
Såpade golv är även känt som “skurgolv”. Golvsåpa är en hudvänlig natursåpa, som är framställd av vegetabiliska oljor och tillsatt vax för att motverka uttorkning. Golvsåpa bevarar träets naturliga gyllene färg och behandlas och rengöres med just såpa. Pigmenteringar En pigmentering, eller infärgning som det också källas används för att ge golvet en annan färg än vad det ursprungligen har. Strukturen kan vid önskemål antingen behållas eller också täckas helt.
Betsinfärgning.
Bets är den vackraste formen av pigmentering där vi använder oljebets. Oljebetsen arbetas in i golvet för att uppnå en pigmenterad effekt utan att göra avkall på den naturliga känslan och utseendet på ditt golv, tvärtom så lyfter den fram ådringen och nyanserar träet från t.ex ek till valnöt. Denna behandling förseglas med lack, olja, hårdvax m.m.
Lasyr. 
Lasyr är en modern metod av “målade golv.” Lasyr består av en slitstark lack med valfri kulör iblandat. Metoden ger ett mer naturligt utseende än golvfärg då lacken tränger in i träets porer och bevarar strukturen i träet. Metoden tillåter även träet att lysa igenom färgen om så är önskvärt.
Lut.
Lut är en beprövad behandling för dig som vill ha ljusa golv. Lut används mest på furu och grangolv och oftast i vitt uförandet. Du slipper gulning i golven och får ett ljust vitaktigt och fräscht utseende på golvet. Denna behandling förseglas oftast med olja eller vax.
Målade golv.

För dig som önskar ett täckande resultat kan man även måla golvet. Trädets struktur bevaras inte och om du även väljer att nota golvet syns inte heller springorna. Vi rekommenderar i första hand en betsning, men för dig med lite annorlunda önskemål kan målning även vara ett alternativ. Målningen förseglas oftast med lack.

Gratis offertförfrågan

Kontaktformulär
Vilken tjänst?
Vilken ytbehandling önskas?
Golvtyp
Vem utförs det åt?
När ska det börja?

Kontakta oss för fri rådgivning fri golvbesiktning humana priser offert inom 24 timmar

Drott Golvservice |  Suletorp 4, 364 93 Alstermo |  Mobil: 0708-78 78 01  |   WhatsApp: 0708-78 78 01 |  owe.frodin@drottgolv.se  |  info@drottgolv.se